spot_img
30.5 C
București
miercuri, august 17, 2022
AcasăcoronavirusArabia Saudită exportă migranti etiopeni accelerând răspândirea coronavirusului

Arabia Saudită exportă migranti etiopeni accelerând răspândirea coronavirusului

-

Arabia Saudită a expulzat aproape 3.000 de migranţi etiopieni în ultimele săptămâni, în pofida temerilor că astfel de măsuri ar putea accelera răspândirea coronavirusului în această ţară situată în Cornul Africii, a anunţat luni Organizaţia Naţiunilor Unite, relatează AFP.

- Reclama -

De la jumătatea lunii martie, Organizaţia Internaţională pentru Migraţie (OIM) a înregistrat 2.870 de refugiaţi etiopieni, şi toţi, în afară de 100, au fost expulzaţi din Arabia Saudită, a declarat purtătorul de cuvânt al organizaţiei, Alemayehu Seifeselassie.

Un angajat umanitar a declarat sub rezerva anonimatului că în ultimele zece zile au sosit aproximativ 3.000 de refugiaţi din Arabia Saudită.

„Expulzarea migranţilor etiopieni, în timp ce răspunsul ţării lor la COVID-19 nu este pregătit îi pune în pericol”, a afirmat Catherine Sozi, coordonator umanitar al Naţiunilor Unite pentru Etiopia, potrivit unui document consultat luni de AFP.

Migranţii sunt reţinuţi în centre de detenţie din Arabia Saudită înainte de a fi retrimişi în Etiopia şi nu este clar în ce măsură autorităţile saudite îi testează pentru simptome legate de COVID-19.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...