spot_img
12.6 C
București
duminică, aprilie 21, 2024
AcasăDezvaluiriArabia Saudită recunoaște OFICIAL uciderea lui Khashoggi în consulatul din Istanbul: 18...

Arabia Saudită recunoaște OFICIAL uciderea lui Khashoggi în consulatul din Istanbul: 18 persoane arestate/ Consilierul Curții Regale și șeful spionajului: 5 înalți oficiali ARESTAȚI/ Serviciile secrete puse sub controlul regelui saudit

-

Arabia Saudită a confirmat că Jamal Khashoggi a fost ucis în interiorul consulatului din Istanbul după ce ar fi izbucnit o luptă, transmit Al Jazeera și Sky News.

Anunțul a fost făcut la televiziunea saudită.

- Advertisement -

UPDATE: Consilierul curții regale, Saud al-Qahtani, și șeful departamentului de informații, Ahmed Asiri, au fost concediați din funcție, a mai anunțat televiziunea saudită. Nu e clar dacă cei doi au fost și arestați.  Washington Post, ziarul pentru care scria Khashoggi, susține că cei doi ar fi fost arestați. În total ar fi vorba de 5 înalți oficiali arestați. Regele saudit a anunțat că va reforma serviciile secrete.

Procurorul șef saudit a declarat că 18 saudiți au fost arestați în legătură cu moartea jurnalistului. Printre cei arestați s-ar afla și consulul saudit la Istanbul, indică anumite surse. Știri anterioare vorbeau și de decapitarea nr.2 în serviciile secrete saudite, dar deocamdată informația nu s-a confirmat oficial.

- Advertisement -

Administraţia Trump a transmis vineri un nou avertisment Arabiei Saudite. evocând posibile sancţiuni dacă se dovedeşte că aceasta a fost în spatele dispariţiei jurnalistului Jamal Khashoggi, transmite AFP.

LIVE VIDEO AL JAZEERA

Întrebat vineri înainte de anunțul saudiților, preşedintele american a atenţionat că „ar putea” exista sancţiuni faţă de aliatul său saudit, însă a precizat că e prea devreme pentru a trage concluzii.

Menajând într-o primă fază regatul sunnit în numele intereselor strategice comune, Donald Trump a admis joi în premieră că acest jurnalist este foarte probabil mort, ameninţând Arabia Saudită cu „foarte grave” consecinţe.

„Vom lua în considerare cu siguranţă o gamă largă de răspunsuri potenţiale” dacă Riadul este vinovat, a susţinut vineri într-un interviu pentru Voice of America, Mike Pompeo.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img