spot_img
24.1 C
București
luni, iulie 15, 2024
AcasăAnalizeArabia Saudită a avertizat țările G7 că ar putea vinde o parte...

Arabia Saudită a avertizat țările G7 că ar putea vinde o parte din datoria europeană dacă decid să confiște aproape 300 de miliarde de dolari în active rusești înghețate

-

Arabia Saudită a avertizat în mod privat la începutul acestui an că ar putea vinde o parte din datorie europeană dacă țările G7 (Marea Britanie, Germania, Italia, SUA, Franța, Japonia și Canada) decid să confiște aproape 300 de miliarde de dolari în active rusești înghețate, relatează Bloomberg.

- Reclama -

Potrivit interlocutorilor agenției, Ministerul de Finanțe al Regatului și-a exprimat unor țări din G7 dezacordul față de ideea de a folosi activele rusești pentru a ajuta Ucraina, iar una dintre surse a descris acest lucru drept o amenințare voalată. „Arabia Saudiții au menționat în mod special datorii emise de Trezoreria Franceză”, a declarat Bloomberg, citat de două surse.

- Advertisement -

După cum notează Bloomberg , deținerile regatului în euro și obligațiuni franceze s-ar putea ridica la zeci de miliarde de euro, dar aceste sume nu sunt suficient de mari pentru a face o „diferență mare” dacă ar fi vândute. Cu toate acestea, potrivit agenției, avertismentele de la Riad provoacă îngrijorare în rândul oficialilor europeni, deoarece alte țări ar putea în cele din urmă să-i urmeze exemplul.

Oficial, Arabia Saudită nu dezvăluie numărul de obligațiuni achiziționate de regat în țările occidentale, cu toate acestea, conform datelor de la Washington pentru martie, investițiile regatului în obligațiunile de trezorerie americane s-au ridicat la 135,9 miliarde de dolari Țările din Golful Persic dețin active franceze în valoare de 14 miliarde de euro (15,1 miliarde de dolari). Chiar în iunie anul trecut, la Forumul de la Paris, Franța și Arabia Saudită au semnat acorduri de investiții în valoare de 2,9 miliarde de dolari.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img