spot_img
13.5 C
București
marți, martie 5, 2024
AcasăAnalizeApropiat al Principesei Margareta anunță că scandalul de la Casa Regală se...

Apropiat al Principesei Margareta anunță că scandalul de la Casa Regală se extinde: Vor apare noi urmași

-

Ambasadorul Adrian Cioroianu, delegat permanent al României pe lângă UNESCO, consideră că ultimele evenimente din Familia Regală sunt legate de deteriorarea stării de sănătate a Regelui Mihai și afirmă că n-ar fi nimic surprinzător în apariția unor „pretendenți” care s-ar putea declara urmași legitimi ai fostului suveran.

Cioroianu este un apropiat al Principesei Margareta despre care a scris o carte.

- Advertisement -

„Părerea mea că e un proces mai complicat cel aflat în derulare în momentul ăsta. Evident că tot ce se întâmplă are legătură cu starea de sănătate a Regelui Mihai sau dacă vreți cu deteriorarea stării de sănătate. Sper să nu vă surprindă: o să mai apară pretendenți. Repet, ca să fiu bine înțeles de toată lumea: sper să nu vă surprindă dacă o să mai apară pretendenți. Nu neapărat trăind în România. Unii dintre ei trăind în afară și care se vor prezenta ca fiind parte din Familia Regală, eventual copiii necunoscuți ai Regelui Mihai ș.a.m.d.”, a spus Cioroianu la lansarea cărții „Margareta a României. O Principesă în serviciul țării regăsite”, la standul Curtea Veche Publishing de la Gaudeamus.

- Advertisement -

„Ca profesor de istorie vă spun că este o poveste care se întâmplă de fiecare dată (…) într-o țară democratică, într-o Casă Regală. Copii din flori, copii care se pretind a fi din flori, femei care au trăit sau n-au trăit cu un personaj anume. Astea sunt parte din peisajul obișnuit al oricărei povești legate de o Casă Regală. Ce se întâmplă la noi în momentul de față este parte dintr-un fenomen mult mai larg al poveștii de ansamblu al Caselor Regale din toată lumea, acolo unde există. (…) O să mai vedem astfel de oameni care o să spună: ‘Îmi pare rău, eu sunt copilul Regelui Mihai și am aflat alaltăieri și vreau o analiză de ADN cu părul meu să fie comparat cu al Regelui Mihai”, a adăugat Cioroianu.

El consideră că, „pe de altă parte, aceste probleme s-ar putea gestiona într-o manieră ceva mai discretă”.

„Nu pot să neg că și noi am fost șocați de amploarea pe care-au luat-o anumite mărturisiri de familie sau, eu știu, schimburi epistolare care, nu știu, sincer să fiu, nu știu dacă deservesc imaginea, legenda, discursul istoric sau pur și simplu imaginea pe care românii o au despre aceste personaje”, a mai spus Adrian Cioroianu.

Cartea, scrisă de Adrian Cioroianu și ilustrată de artista Yanna Zosmer, a fost lansată în absența principesei Margareta.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img