spot_img
32.1 C
București
marți, iulie 23, 2024
AcasăAnalizeAproape jumătate dintre ucraineni sunt de acord cu concesii teritoriale față de...

Aproape jumătate dintre ucraineni sunt de acord cu concesii teritoriale față de Rusia în schimbul aderării la NATO și UE

-

Aproape jumătate dintre ucraineni sunt de acord cu concesii teritoriale față de Rusia în schimbul aderării la NATO și UE, reiese dintr-un sondaj de opinie realizat de Consiliul European pentru Relații Externe (ECFR), informează agenția Rambler.

- Reclama -

Potrivit rezultatelor, 45% dintre respondenți au fost de acord cu concesii teritoriale față de Rusia în schimbul „libertăţii de alegere” în chestiunea aderării la Uniunea Europeană şi la Alianţa Nord-Atlantică. 26% dintre ucraineni ar prefera ca Ucraina să revină la granițele din 1991 și, în același timp, ar accepta statutul de neutralitate al țării. 29% dintre respondenți nu au formulat un răspuns clar.

- Advertisement -

De asemenea, 69% dintre persoanele participante la sondaj au indicat creșterea ajutorului militar drept cea mai necesară condiție pentru ca țara să-și păstreze capacitatea de apărare. 39% dintre respondenți au numit aderarea Ucrainei la NATO drept o astfel de condiție.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img