spot_img
22.2 C
București
luni, mai 29, 2023
AcasăAnalizeAproape jumătate dintre profesorii români sunt de acord cu un regim dictatorial

Aproape jumătate dintre profesorii români sunt de acord cu un regim dictatorial

-

Aproape jumătate dintre profesorii români sunt de acord cu un regim dictatorial, se declară pentru pedeapsa cu moartea și sunt de părere că homosexualitatea nu poate fi acceptată. Totodată, aproximativ unul din trei dascăli nu vrea să aibă de a face cu persoane de etnie romă sau din comunitatea LGBT, iar 31,6% dintre profesori cred că uneori ”bătaia e ruptă din Rai”. Sunt rezultatele unui studiu realizat de cercetători ai Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj, transmite RFI.

- Reclama -

Un grup de patru cercetători ai Universităţii Babeş-Bolyai a realizat un studiu ale cărui rezultate ar putea pune serios în discuție bazele învățământului românesc. Specialiștii universității din Cluj au intervievat 1427 de profesori din România, de la care au încercat să afle care sunt părerile lor în legătură cu aspecte sau teme de actualitate.

Cercetarea a scos la iveală următoarele: 45% dintre profesorii români sunt de acord cu un regim dictatorial, 40% dintre ei se declară pentru pedeapsa cu moartea și tot 40% sunt de părere că homosexualitatea nu poate fi acceptată.

Același studiu arată că aproximativ unul din trei dascăli nu vrea să fie vecin cu persoane de etnie romă, nu vrea să aibă de a face cu membri ai comunității LGBT sau cu cuplurile în care partenerii nu sunt căsătoriţi. Totodată, peste 50% dintre respondenții din rândul profesorilor îi resping pe cei care consumă droguri sau sunt depedenți de alcool. În fine studiul mai relevă faptul că 31,6% dintre profesori cred că uneori părinţii sunt îndreptăţiţi să-şi bată copiii.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img