Apele Române au dat un contract de 10 milioane de euro unei firme aflate în insolvenţă

0
476

Apele Române au dat un contract de peste 10 milioane de euro, pentru lucrări de îndiguire în judeţul Tulcea, unei firme abonate la contracte cu statul, dar care a se află în insolvenţă din noiembrie 2014. Potrivit Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea Litoral (ABADL), este vorba despre lucrări de îndiguire pentru apărarea împotriva inundaţiilor în localitatea Ceatalchioi, din judeţul Tulcea, scrie Replica de Constanța.

Vega’ 93 este deţinută de Corneliu Istrate, unul din cei mai bogaţi români, declarând ani la rândul afaceri de peste 80 de milioane de euro. În mod cu totul curios, deşi terminase anul 2013 cu un profit de 1 milion de euro, firma a solicitat, iar Tribunalul Galaţi a aprobat, la începutul lunii noiembrie 2014, intrarea Vega’ 93 SRL, a doua cea mai puternică firmă din judeţ după ArcelorMittal, în insolvenţă.

O precizare interesantă a autorităţii contractante este că 10% din contract, adică peste 4,2 milioane de lei, reprezintă cheltuieli diverse şi neprevăzute, mai scrie Replica de Constanța.