spot_img
27.6 C
București
duminică, august 14, 2022
AcasăMehedințiApart Real Time PCR la Spitalul Județean din Drobeta Turnu Severin

Apart Real Time PCR la Spitalul Județean din Drobeta Turnu Severin

-

La Spitalul Județean de Urgență din Drobeta Turnu Severin va fi pus în funcțiune un aparat Real Time PCR care a fost furnizat la începutul săptămânii, a scris pe facebook președintele Consiliului Județean Mehedinți Aladin Georgescu.

- Reclama -

ANUNȚUL LUI ALADIN GEORGESCU:

În data de 17 martie, în urma întâlnirii pe care am avut-o cu conducerea Spitalului, la Consiliul Județean, am stabilit detaliile pentru comandarea unui astfel de aparat, precum și componentele necesare, echipamentul complet urmând să fie achitat din fondurile alocate de Consiliul Județean Spitalului. Am considerat că efortul financiar trebuie făcut dată fiind situația creată de răspândirea virusului SARS-CoV-2, pentru că era absolut necesară mărirea capacității de testare în zonă, având în vedere că la momentul respectiv probele erau prelucrate la Craiova, la fel ca și cele prelevate din toate județele Olteniei.

Imediat au început demersurile pentru achiziție. Procedura de negociere fără publicare s-a finalizat prin încheierea contractului de achiziţie publică nr.45/07.04.2020, cu termen de livrare a aparatului in maximum 6 săptămâni de la semnarea contractului. Între timp, Direcția de Sănătate Publică Mehedinți ne-a informat că va aloca suma de 630 000 lei pentru achiziționarea unui aparat de testare la Spitalul Județean, urmând ca diferența să fie completată de Consiliul Județean Mehedinți.

Mă bucur că am început demersurile pentru achiziție din timp și am reușit să îl comandăm.
Chiar dacă a durat până ca echipamentul complet să fie livrat, din cauza presiunii pe piața de producție, iată că acum Spitalul Județean de Urgență din Drobeta Turnu Severin are toate mijloacele necesare pentru depistarea cazurilor de Coronavirus.

Capacitatea de testare a Sistemului Real Time PCR pentru aplicaţii de expresie genetică este de 192 teste/zi.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...