Apariție controversată a consulilor români la Torino: El descheiat la cămașă până aproape de buric, să se vadă părul viril de mascul feroce

0
121

Ea cu blană, el descheiat la cămașă până aproape de buric, să se vadă părul viril de mascul feroce. Par doi scăpați de la o paradă pride, dar de fapt sunt reprezentanți ai statului român și nu sunt în timpul liber, ci la o acțiune oficială, reprezentând Statul Român. Vorbim despre Ioana Gheorghiaș, Consul General al României la Torino, dar mai ales despre Valentin Popescu, consul tot la aceeași misiune diplomatică.Dacă peste ținuta doamnei Gheorghiaș – rochie neagră, scurtă și decoltată, blană– am putea trece cu vederea, nu poate trece neobservată ținuta de don Juan a consulului Popescu: cămașa descheiată până sub vestă, cu părul de pe piept ”arborând” și cu ultimul nasture de la vestă desfăcut, scrie Gazeta Românească din Italia.

Cu siguranță în cluburile dâmbovițene, domnul Popescu ar face furori. Aspectul fizic îl avantajează, nimic de zis, dar dumnealui uită că e diplomat și că există un cod etic pentru Corpul diplomatic și consular al României, aprobat recent, în aprilie 2014. La art. 6 găsim negru pe alb, mai scrie GR:

”Membrii Corpului diplomatic și consular al României au următoarele obligații:
…e) să aiba un aspect și o ținută vestimentară decente și reprezentative, potrivit statutului și etichetei diplomatice.”

Cei doi au participat la o expoziție a fotografului Cătălin Urdoi, un mare pasionat al naturii din Bucovina.