spot_img
2.7 C
București
vineri, decembrie 1, 2023
AcasăDezvaluiriAPARE PUȘCĂRIA ÎN SCANDALUL DE LA REALITATEA: Oreste, DIICOT și falsificarea ștampilei...

APARE PUȘCĂRIA ÎN SCANDALUL DE LA REALITATEA: Oreste, DIICOT și falsificarea ștampilei BNR

-

Ce stă în spatele suspendării lui O. Teodorescu de la Realitatea – falsificarea ștampilei BNR Fanii Realității merită să cunoască adevărul. Sper să aibă și puterea să-l accepte…. Rareș Bogdan nu are decât vina naivității. Sper să-și revină. Prieten nu este cel care te bagă în pușcărie.Rareș Bogdan, revino-ți! Prieteni nu-ți sunt aceia care te împing spre pușcărie! Trezește-te până nu este prea târziu!, a scris pe facebook Alexandru Căutiș, colaborator al postului Realitatea TV. 

- Reclama -

CE A SCRIS CĂUTIȘ PE PLUSINFO.ORG:

Asistați zilele acestea la un ciudat scandal la Realitatea. „Ciudat” pentru cine nu cunoaște ce a stat în spatele acestui scandal. Pentru acei care cunosc protagoniștii, și-i cunosc destui, nu este nimic nou… A venit momentul să aflați date din culisele acestui scandal. Probabil că mulți s-au abținut să le spună public și pentru că este în curs o anchetă a DIICOT pe cazul pe care îl veți citi mai jos.

Pe data de 18 octombrie 2018 și pe data de 22 noiembrie 2018 DIICOT a făcut percheziții la firma latifundiarului Traian Rece, SC Agrodelta Sireasa, ce deține 11.000 de hectare de teren în Delta Dunării . Între cele două descinderi Oreste Teodorescu, care este prieten cu Traian Rece, a fost interzis de la Realitatea. Ajungem și acolo… Traian Rece este un fost parlamentar PSD (a migrat de la PSDR) în legislatura 2000-2004. În luna noiembrie a acestui an Traian Rece a renunțat la calitatea de administrator al SC Agrodelta Sireasa pentru că, spun sursele noastre foarte bine informate, aflase că s-a demarat o anchetă a DIICOT. Ancheta respectivă are legătură cu majorarea fictivă a capitalului social al companiei, majorare operată chiar de Traian Rece. Pe înțelesul tuturor, Traian Rece a introdus în circuitul companiei pe care o deținea 37 titluri de valoare (obligațiuni) eliberate de statul român în… 1929. Acele titluri au fost evaluate în anul 2014 de către un membru al ANEVAR (Asociația Națională a Evaluatorilor Autorizați din România) ca valorând 164.635.292 euro!  Evaluarea s-a bazat cică pe un „referat al BNR” din 2010. Am pus în ghilimele fiindcă încă din 2016 s-a dovedit că acel referat este un document fals (această subliniere a fost făcută într-o notă a BNR din data de 04.01.2018 transmisă ANEVAR, pe care o atașăm articolului de față). Pe data de 16.05.2018 Ministerul de Finanțe a întărit concluziile BNR, spunând că nici nu avea dreptul ca Rece să ceară bani de la stat fiindcă acele titluri erau expirate și totodată întărește ideea uzului de fals. Din adresa Ministerului de Finanțe aflăm și ce s-a falsificat:

Ștampila BNR a fost falsificată, semnătura pe actul BNR a fost falsificată, numărul de intrare a fost falsificat (…) Între cele două percheziții ale DIICOT la sediul Agrodelta Sireasa, „jurnalistul” l-a convins pe Rareș Bogdan să-l invite într-o emisiune pe Traian Recea. Din datele noastre, Rareș Bogdan a sistat discuția cu Recea chiar în timpul emisiunii, imediat ce a aflat, prin sms, de problemele grave ale latifundiarului. De asemenea, din datele pe care le avem, Cozmin Gușă a fost informat despre acele probleme la rândul său. De aici suspendarea „jurnalistului”. Vă întrebați dacă „jurnalistul” știa de falsificare ștampilei BNR și de faptul că Traian Recea utiliza un document cu ștampila BNR falsificată. Răspunsul este: Da. „Jurnalistul” nu numai că știa, dar și-a permis să și șantajeze pe acea persoană care i-a spus de problemă. Menționez că pun la dispoziția DIICOT toate datele mele în acest sens. Persoana în cauză, din respect pentru Realitatea TV, nu vrea să apară în public personal,  momentan. Cât de „onest” este un jurnalist care susține un infractor ce uzează de un document cu ștampila BNR falsificată? Cât de „onest” este acel „jurnalist” dacă se dedă șantajului împotriva celui care îi atrage atenția despre infracțiune? (persoana șantajată este dispusă să povestească totul DIICOT-ului, are chiar obligația de a o face) Este acel „jurnalist”, după cum se autointitulează, un adevărat „luptător cu mafia PSD” dacă el susține un fost parlamentar PSD care s-a dedat la astfel de fapte?

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img