spot_img
5.4 C
București
miercuri, decembrie 7, 2022
AcasăAnalizeAnunțata criză a motorinei va lovi Europa din primăvară

Anunțata criză a motorinei va lovi Europa din primăvară

-

Piața globală este probabil să nu reușească să facă față redirecționării produselor petroliere către Asia după embargoul UE asupra livrărilor rusești începând cu 5 februarie 2023, iar Europa s-ar putea confrunta cu un deficit de aprovizionare încă din primăvară, a spus BCS în cercetarea sa. .

- Reclama -

„Embargoul asupra produselor petroliere: consecințe mult mai grave sunt de imaginat. Produsele petroliere necesită mai multe cisterne de dimensiuni mici pentru a transporta diferite grade de motorină, păcură, benzină directă și așa mai departe. Flota globală aproape sigur nu va face față. cu redirecționarea tuturor proviziilor către Asia”, au spus experții.

Piața europeană depinde în mare măsură de motorina rusească, benzină de exploatare directă și combustibil cu un conținut ridicat de sulf, a spus BCS.

Situația va fi, de asemenea, o provocare pentru rafinăriile rusești, deoarece vor trebui să exporte motorină și păcură, producând în același timp suficientă benzină pentru a satisface nevoile interne.

„Credem că exporturile rusești pot fi transferate către petrol și ar putea scăpa de produse petroliere din cauza unei logisticii mai simple”, au adăugat experții.

De asemenea, piața ar putea începe să conceapă scheme „gri” mai mari și mai complexe pentru a face livrări către Europa, sfidând orice interdicții, au spus aceștia.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img