spot_img
27.4 C
București
joi, august 18, 2022
AcasăDezvaluiriAnticorupția din Spania în război cu Kovesi

Anticorupția din Spania în război cu Kovesi

-

Parchetul European a solicitat Parchetului Anticorupție din Spania să se ocupe de procedurile deschise prin contractul de urgență semnat de Comunitatea Madrid pentru achiziționarea de măști în perioada pandemiei și care era legat de Tomás Díaz Ayuso, fratele președintei regiunii Madrid, Isabel Diaz Ayuso. Anticorupția din Spania spune că nu a fost comisă nicio fraudă, scrie Ziarul Românesc din Spania.

- Reclama -

Anticorupția din Spania a refuzat să faciliteze procedurile cerute Parchetului European și a ridicat chestiunea unui conflict de puteri care trebuie soluționat acum de procurorul general al statului, Dolores Delgado, după ascultarea Colegiului Procurorilor Camerei, mai scrie elcomercio.es.

În perioada scandalului în Partidul Popular era în curs un uriaș scandal, o luptă între Pablo Casado, pe atunci președintele PP, și Isabel Ayudo. Acuzațiile de corupție contra fratelui lui Ayuso au fost aruncate în această luptă, care în final s-a terminat cu îndepărtarea lui Pablo Casado de la conducerea partidului (formal este încă liderul PP, dar și-a anunțat retragerea și nu va mai candida la Congresul partidului din aprilie).

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...