spot_img
18.7 C
București
joi, mai 26, 2022
AcasăExterneAngela Merkel AMENINȚĂ cu proceduri judiciare statele membre UE în criza refugiaților

Angela Merkel AMENINȚĂ cu proceduri judiciare statele membre UE în criza refugiaților

-

Angela Merkel a ameninţat cu proceduri judiciare statele membre UE care încalcă acordurile cu privire la refugiaţi, într-o conferinţă de presă, la Essen, o comună din landul Saxonia Inferioară (nord-vest), la finalul căreia mai mulţi imigranţi sirieni i-au mulţumit, relatează DW online, conform Mediafax.

CITITȚI ȘI:DECLARAȚIE COMUNĂ: Ungaria, Republica Cehă, Slovacia și Polonia REFUZĂ cotele de imigranți pe care doresc să le impună Germania și Franța

Cancelarul german a anunţat că va continua să poarte negocieri „intense” cu omologii săi europeni pe tema crizei refugiaţilor din Europa, aflată în plină desfăşurare.

Ea a subliniat că toate sarcinile şi responsabilităţile aferente afluxului de imigranţi este necesar să fie distribuite corect între statele membre UE, pentru a asigura o „distribuire corectă a poverii”.

CITIȚI ȘI:Traian Băsescu acuză Occidentul că a dus la crearea Statului Islamic și la criza refugiaților

„Politica în vigoare în Euroa cu privire la azil nu funcţionează”, a declarat ea pentru Funke Mediengruppe, o organizaţie media din Essen. „Acest întreg sistem va avea nevoie să fie revizuit”, a avertizat cancelarul.

CITIȚI ȘI:Angela Merkel scade abrupt în sondaje din cauza crizei refugiaţilor/ A ajuns pe locul trei

Merkel a anunţat joi, împreună cu preşedintele francez Francois Hollande, că obligativitatea cotelor de distribuire a imigranţilor este necesară pentru a face faţă numărului de imigranţi din toate statele UE. Ea a subliniat că această criză a refugiaţilor şi provocările ei pot să fie soluţionate doar dacă Europa cultivă o responsabilitate comună şi a îndemnat majoritatea statelor membre UE să renunţe la refuzul de a primi imigranţi.

 

- Advertisment -

Must Read

Spania vrea să acorde ”concediu menstrual” plătit de stat

0
Guvernul de stânga al Spaniei a prezentat marţi un proiect de lege care prevede acordarea unui ''concediu menstrual'' femeilor care suferă de menstruaţii dureroase, proiectul...