Angajatorul lui Ludovic Orban ar fi devalizat Poșta Română: DEZVĂLUIRILE EXPLOZIVE ALE FOSTULUI ȘEF AL CANCELARIEI LUI IOHANNIS, DAN MIHALACHE, ÎN PREZENT AMBASADOR LA LONDRA. În afacere ar fi fost implicat și fostul lider liberal, Valeriu Stoica. ”Coleg” în firmă cu Ludovic Orban este și controversatul general SRI Dumitru Dumbravă

0
192

Liderul PNL și premierul desemnat Ludovic Orban a recunoscut vineri că lucrează la firma de avocatură a lui Doru Trăilă, fostul soț al deputatului liberal Cristina Trăilă.

Doru Trăilă a fost acuzat în trecut de Dan Mihalache, fost secretar general al PNL, fost șef al cancelariei prezidențiale a lui Klaus Iohannis, actualmente ambasador la Londra, de afaceri necurate la Poșta Română. Soții Trăilă la aceea vreme și fostul lider liberal Valeriu Stoica ar fi devalizat Poșta Română, susținea Mihalache.

La firma de avocatură a lui Doru Trăilă a colaborat sau colaborează şi generalul (r) Dumitru Dumbravă, fost şef al Direcţiei juridice a SRI, scrie Știri pe Surse.

Dumitru Dumbravă a fost director al Direcţiei juridice, iar mai apoi secretar general al Serviciului Român de Informaţii (SRI). Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, în august 2018, decretul privind trecerea în rezervă a generalului de brigadă – cu o stea Dumitru Dumbravă din Serviciul Român de Informaţii începând cu data de 1 septembrie. Dumbravă a recunoscut existența câmpului tactic din Justiție.

CE SPUNEA DAN MIHALACHE ÎN NOIEMBRIE 2012 CONFORM COTIDIANUL:

 „E vorba de situaţia fostului preşedinte al Autorităţii Naţionale de Reglementare şi Monitorizare a Achiziţiilor Publice, doamna Trăilă, foarte vocală în zilele acestea, care, într-o perioadă, respectiv de la 23 ianuarie 2009 şi până la 10 martie a fost concomitent şi membru în Consiliul de Administraţie la Poşta Română – instituţie despre care ştiţi în ce faliment se află, şi preşedinte al ANRMAP, al agenţiei pe care am menţionat-o. Spun incompatibilitate pentru că în această perioadă nu a existat, şi am verificat pe vremea când aveam o funcţie publică acest lucru, vreun act normativ al Guvernului care să aprobe prezenţa concomitentă a unui preşedinte de agenţie, secretar de stat, într-un Consiliu de Administraţie, aşa cum este regula de organizare a Guvernului României”, spune Mihalache. Aici aşteptăm o reacţie din partea ANI.

Secretarul general adjunct al PNL mai prezintă un amănunt interesant: „În data de 3 martie 2009, deci în aceeaşi perioadă de graţie când doamna Trăilă stătea şi şefă la ANRMAP şi în Consiliul de Administraţie al Poştei Române, se încheie miraculosul contractul de asistenţă juridică dintre Societatea Civilă de Avocaţi Stoica & Asociaţii şi Compania Naţională Poşta Româna, în calitate de client”.

Urmează „derularea” mecanismului mai sus amintit, prezentat de Mihalache: „Costurile acestui contract au fost crescute prin încheierea ulterioară a cel puţin zece acte adiţionale, ultimul în 27 aprilie 2012, ziua în care cădea Guvernul Ungureanu, contract foarte interesant în care se spune că doar prin acceptarea unui dosar al Poştei automată, în prima fază de acceptare – evaluare, firma „Stoica & Asociaţii” primea automat 10.000 de euro, la care se adăugau după aceea costurile per oră, aşa cum practică toate firmele de avocatură, dar prima, să spun aşa, de deschidere era în acest caz 10.000 de euro. (…) Foarte interesant este faptul că cele mai multe dintre dosarele în care Poşta a fost reprezentată de firma lui Valeriu Stoica şi pentru care se tot încheiau aceste acte adiţionale şi se dădeau bani în plus au fost tocmai cele în care instituţia numită ANRMAP, condusă de doamna Trăilă, făcea sesizări. Deci, cum ar veni, mecanismul era ca ANRMAP-ul, şefă doamna Trăilă, se sesiza şi după aceea se judeca cu partea cealaltă, unde era domnul Doru Trăilă asociat, respectiv firma Stoica şi asociaţii”.

Concluziile lui Mihalache: avem o Cristina Trăilă care s-a aflat o perioadă în stare de incompatibilitate; avem un conflict de interese când Poşta Română cu Cristina Trăilă membră în CA încheie contractul cu casa de avocatură unde prestează şi soţul Cristinei Trăilă; există suspiciuni de conflict de interese în condiţiile în care în instanţă, contra ANRMAP, a pledat efectiv şi Doru Trăilă.