spot_img
1.9 C
București
sâmbătă, februarie 4, 2023
AcasăActualitateAndrei Caramitru susține că Macron vine în România să îl șantajeze pe...

Andrei Caramitru susține că Macron vine în România să îl șantajeze pe Iohannis

-

Andrei Caramitru este de părere că vizita lui Emmanuel Macron în România va fi importantă din mai multe considerente. El crede că președintele Franței îi va cere lui Iohannis ca România să cumpere corvete de la francezi, nu de la olandezi, la schimb cu acceptarea în spațiul Schengen. Macron ar încerca să pună presiune chiar invocând posibilitatea vânzării de către Renault a uzinei Dacia de la Mioveni, potrivit lui Andrei Caramitru.

- Reclama -

„Înțeleg ca Macron va veni aici zilele următoare. Va spun eu care va fi “agenda” discuției si cum se pune problema la nivelul ăsta.

Macron va cere așa:

– cumpărați corvetele de la noi nu de la olandezi (care le-ar construi aici, francezii nu). Contract mare de tot.

– noi suntem la șefia grupului NATO din Romania. Nu vrem sa mai vina trupe in plus americane aici. Nasol pentru voi dar asta e.

Ce ne va oferi: Schengen. Problema e ca nu putem fi siguri, pana acuma ne-au ținut la poarta deși juridic nu exista justificare – MCV nu e legat prin nici un tratat de Schengen si oricum e absurd când Ungaria e acum dictatura hiper corupta, mult mai rau decât la noi + trebuie legat bine flancul de est, nu poți avea o granița la mijloc.

Daca refuzam, ne va ameninta așa Manuel:

– Renault vinde fabrica Dacia la chinezi (deja au apărut informații pe surse) care după probabil o închid, cine știe …

– Schengen nu se va mai întâmpla niciodată.

– blocam si Moldova in orice demers si finantare europeană de acum încolo.

Așa doar ca sa învățați cum funcționează lumea asta de fapt. Si sa nu va mai faceți iluzii. Asta e realitatea, așa se discuta. Lumea e dura si fără nici un principiu de fapt”, afirmă Caramitru.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img