spot_img
33.2 C
București
duminică, august 7, 2022
AcasăDezvaluiriAndrei Caramitru: În 2020 trebuie concediați 150.000 de bugetari

Andrei Caramitru: În 2020 trebuie concediați 150.000 de bugetari

-

Andrei Caramitru, membru USR şi fostul consilier al liderului partidului, Dan Barna, a scris vineri, pe Facebook, că, sub efectul legii pensiilor, deficitul în 2020 va fi de 7%, iar măsurile care se impun pentru a-l diminua se numără concedierea a 150.000 de bugetari şi eliminarea pensiilor speciale.

- Reclama -

„Rog politicienii şi viitorul guvern sa fie responsabili!!!! Aud că se tot spune ca nu se vor tăia salarii şi pensii. Dl Presedinte a spus asta. Însă – la anul, cu efectul legii pensiilor, ne îndreptam spre 7% deficit (adică – pe scurt – ceva care nu poate fi finanţat de nimeni şi înseamnă faliment de ţară). Pur şi simplu nu se poate”, a scris pe Facebook Andrei Caramitru.

El a prezentat şi un set de măsuri pentru ca România să nu intre în colaps.

”Minimul absolut ca să nu intrăm în colaps total este:
– eliminat pensii speciale (masiv, inclusiv cele pentru magistraţi, MAI, servicii). E ok să fie păstrate cele pentru militari, oricum sunt mult mai mici
– dat afară 150’000 de bugetari (doar politrucii, amantele, sinecuriştii, directoraşii care nu fac nimic)
– tăiate beneficiile pentru bugetarii plătiţi peste un prag mare, de exemplu 4500 lei/lună. Fără “ajutor de hrană”, “spor de deplasare”, “voucher de vacanţă”
– eliminat în mare parte PNDL-ul (proiectele fără sens şi fără nici un control, cu corupţie enormă)
– pensiile mari nu au cum să crească la anul. Nu avem de unde plăti. Să crească cele mici, e normal şi de bun simţ. Însă guvernul nu are de unde să crească pensiile celor mai bine plătiţi 10-20% din pensionari (care înseamnă 40% din bugetul de pensii). Nu există bani”, a adăugat Caramitru.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Rețeaua sexuală Epstein, un paravan CIA și/sau Mossad?

0
Podcasterul american Joe Rogan a sugerat, în cadrul emisiunii sale „The Joe Rogan Experience”, că miliardul american Jeffrey Epstein, condamnat pentru abuzuri sexuale, ar...