spot_img
33.3 C
București
duminică, iulie 3, 2022
AcasăDezvaluiriAndrei Caramitru desființat de un site apropiat USR

Andrei Caramitru desființat de un site apropiat USR

-

Andrei Caramitru, intrat în ianuarie în USR, unde a devenit consilierul președintelui Dan Barna pe programul de guvernare al partidului, s-a remarcat în ultima perioadă cu o serie de postări controversate pe Facebook. După ce în ianuarie amenințase PSD cu o posibilă OUG care să-i bage la închisoare dacă USR ajunge la putere, Caramitru a revenit cu alte amenințări, scrie G4 Media, un site apropiat de USR.

- Reclama -

CE SCRIE G4 MEDIA:

Sâmbătă, acesta a spus că trebuie construit în fiecare județ un muzeu al luptei anti-comuniste și un muzeu al luptei anti-corupție, iar elevii și bugetarii să fie obligați ”să petreacă OBLIGATORIU 2 zile pe an acolo. În plus – în toate școlile – cursuri obligatorii despre anti-comunism, anti-corupție și educație civică, date de ONG-uri cu oameni cu experiență”, a scris Caramitru pe Facebook, adăugând că planul poate fi pus în practică ”după ce scăpăm de javrele astea penale”.

Duminică, el a luat la țintă PNL și, plecând de la un articol, i-a avertizat pe liberali ”să se calmeze un pic”. În caz contrar, Caramitru le-a transmis PNL-iștilor că ”ne obligați să intram la un moment dat în confruntare directă și nu cred ca e bine pentru nimeni (in special pentru voi, ca aveți de o mie de ori mai multe vulnerabilități decât noi)”.

Cu câteva zile în urmă, același politician reacționase virulent față de decizia CCR, care a declarat constituțională înființarea secției speciale pentru magistrați. Caramitru i-a caracterizat pe judecătorii CCR drept ”o șleahtă de mizerabili filoruși” și ”nenorociți”.

Postările lui Caramitru au suscitat dezbateri aprinse, el fiind comparat de unii internauți cu Oana Bogdan, lider PLUS, care a stârnit controverse cu ideile legate de proprietate. Alți utilizatori de Facebook au susținut poziționarea radicală a lui Andrei Caramitru.

În februarie, o propunere a lui Andrei Caramitru de sprijinire a mobilității angajaților a primit o ripostă dură de la Asociația „Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei”. ”USR își asumă, sub o formă ușor schimbată, controversata politică a relocării forței de muncă din zone nedezvoltate către polii economici în plin avânt, propusă și pusă în practică de guvernul tehnocrat în urmă cu trei ani, măsură legislativă aflată încă în vigoare. A fost și este o mare eroare politică, cu consecințe sociale deosebite”, arată asociația într-un comunicat de presă.

Înainte de a intra în USR, Andrei Caramitru a lucrat pentru Kessel Run Ventures, un fond investiții IT în Olanda pe care l-a fondat. În trecut a fost partener senior la McKinsey și BCG.

- Advertisment -

Must Read

Romina Power a povestit cum l-a drogat pe Regele Iordaniei

0
Vineri după amiază, pe postul Rai 1 a fost difuzată ultima ediţie din acest sezon a emisiunii „Oggi è un altro giorno”, condusă de...