spot_img
15.2 C
București
joi, mai 23, 2024
AcasăAnalizeAndrea Crisanti, profesor de microbiologie la Universitatea din Padova: Dacă deschidem Crăciunul...

Andrea Crisanti, profesor de microbiologie la Universitatea din Padova: Dacă deschidem Crăciunul vom avea al treilea val

-

Al treilea val de Covid va veni, dacă se vor ridica restricțiile de Crăciun, susține Andrea Crisanti, profesor de microbiologie la Universitatea din Padova: „Dacă deschidem Crăciunul, vom avea al treilea val. Mai degrabă decât redeschiderea de Crăciun, cred că situația este atât de rea încât trebuie să recomand opusul: profitați de sărbătorile de la sfârșitul anului pentru a închide totul în acele două săptămâni și încercați să opriți infecția. Dar înțeleg că trebuie să ținem cont de nevoile economiei ”, a declarat Crisanti în La Repubblica, îngrijorat cu privire la noile infecții care ar putea provoca „al treilea val”, transmite Gazeta Românească de la Roma.

Tema, explică el, „nu este modul în care sistemul rezistă, ci câte decese suntem dispuși să acceptăm”.

- Advertisement -

Potrivit lui Crisanti, «blocarea va trebui încă făcută. Va fi inevitabil, numerele îl vor dicta ». «Cu acest nivel de infecții, numărul de teste făcute nu mai are sens. Avea sens să facem 400.000 pe zi pentru a bloca lanțul de distribuție. Până acum, valul virusului este scăpat de sub control”.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img