spot_img
32.9 C
București
joi, august 18, 2022
AcasăExterneAnders Breivik a câștigat procesul împotriva Norvegiei pentru rele tratamente în închisoare

Anders Breivik a câștigat procesul împotriva Norvegiei pentru rele tratamente în închisoare

-

Anders Breivik, care a ucis 77 de persoane în 2011, a câștigat miercuri procesul împotriva statului norvegian pentru tratament inuman în închisoare, anunță BBC.

- Reclama -

Extremistul de dreapta norvegiana planificat și executat atacurile din Oslo și Utøya de pe data de 22 iulie 2011.

La 22 iulie 2011, Breivik a detonat o mașină-capcană în apropierea clădirilor guvernamentale din Oslo, ucigând opt oameni. La o distanță de câteva ore, a debarcat pe insula Utøya, unde se desfășura o tabără a Partidului Muncitoresc, și, pretizând a fi polițist, a deschis focul asupra tinerilor prezenți, împușcând mortal 69 de persoane.[10][13][14] Cea mai tânără dintre victime a fost Sharidyn Svebakk-Bøhn, care tocmai împlinise 14 ani.

Întrucât vinovăția sa a fost evidentă, procesul lui Breivik a fost dominat de dezbaterea privind sănătatea sa mintală. După multiple analize psihologice, s-a constatat că Breivik este responsabil pentru faptele sale, și a fost condamnat la 21 de ani de închisoare.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...