Ana Maria Pătru ar putea lua peste 200.000 de euro

0

Judecătorii au decis că Ana Maria Pătru, fosta șefă a Autorității Electorale Permanente (AEP), are dreptul la veniturile pe care nu le-a încasat în ultimii trei ani și jumătate în calitate de președintă a instituției.Conform calculelor, suma brută care ar putea fi încasată de Ana Maria Pătru s-ar ridica la peste 200.000 de euro, transmite Radio Europa Liberă.

Ana Maria Pătru a demisionat în noiembrie 2016, după arestarea sa preventivă. Decizia Tribunalului București nu este definitivă.

Curtea de Apel București a achitat-o definitiv anul trecut pe fosta președintă AEP, Ana Maria Pătru, care fusese trimisă în judecată de DNA Ploiești pentru trafic de influență și spălarea banilor.

După decizia de achitare, Ana Maria Pătru, s-a îndreptat într-un proces la Tribunalul București, secția contencios administrativ și fiscal, împotriva Autorității Electorale Permanente, în care a solicitat drepturile bănești în calitate de președinte AEP pentru intervalul noiembrie 2016 – mai 2020, dar și pe cele în calitate de consilier parlamentar pentru intervalul mai 2020 – octombrie 2020.