spot_img
6.6 C
București
vineri, martie 31, 2023
AcasăcoronavirusAna Blandiana: Covid e un virus ocult, Răul american are toate șansele...

Ana Blandiana: Covid e un virus ocult, Răul american are toate șansele să se globalizeze

-

La cîteva zile după alegerile din SUA și în plină isterie a măsurilor guvernamentale anti-Covid, scriitoarea Ana Blandiana iese cu afirmații extrem de dure, într-un interviu pentru ziare.com, în care profețește globalizarea răului american și cere cetățenilor să nu mai gîndească cu mintea altora, transmite Inpolitics.ro.

”Tiraniile au pretenția de a stabili ce e bine și ce e rău”

”Cred ca a fi liber, oricand si oriunde, inseamna a gandi totul cu propriul tau cap, cu propriul tau spirit critic, fara a accepta regulile niciunei cenzuri oricat de corecte. La urma urmei toate represiunile istoriei – de la inchizitie la tiranii, despotisme, totalitarisme, nazism, comunism si, mai departe, pana la corectitudinea politica de azi – asta incearca sa inabuse si sa inlocuiasca, stabilind ce este corect si ce nu, ce este bine si ce este rau. Libertatea este refuzul fiecarui om in fiecare clipa de a lasa pe altul sa gandeasca in locul sau” afirmă scriitoarea.

Covid 19 – un virus ”ocult”

”Pandemia functioneaza ca un revelator al aberatiilor devenite endemice in realitatea globala. Isterizate de misterul virusului, nu doar ucigas, ci si ocult, se reactiveaza toate problemele nerezolvate, toate urile ramase in adormire sub crusta societatii de consum. Raul american, care are toate sansele sa se globalizeze, nu e nou, nou, uimitor este doar locul in care a izbucnit. Lenin numea stangismul „boala copilariei comunismului”. Un comunism ce va sa vina. Sa nu uitam – desi in mod curios si vinovat – presa lumii nu a dat nici o importanta faptului – in timp ce in Statele Unite se daramau statuile lui Lincoln si Columb, in Germania, intr-un orasel din Westfalia de Nord se inaugura o statuie a lui Lenin” mai afirmă Blandiana.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img