spot_img
0.9 C
București
joi, decembrie 7, 2023
AcasăDezvaluiriAna Blandiana: Chiar şi fizic membrii USR sunt deosebiți de ai celorlalte...

Ana Blandiana: Chiar şi fizic membrii USR sunt deosebiți de ai celorlalte partide

-

Scriitoarea Ana Blandiana deplînge încetarea protestelor de stradă, începînd cu evenimentele din 10 august, și sugerează, într-un interviu acordat Newsweek, că, de undeva, s-ar fi dat un semnal al renunțării. În același timp, reputata poetă își manifestă regretul că PSD nu a putut fi răsturnat de stradă, pentru că nu au ieșit suficient de mulți români, notează Inpolitics.

”E clar că, dacă ar fi fost de câteva ori mai mulți protestatari, PSD nu ar fi avut cum să ignore Strada. La un milion de protestatari nu rezistă nicio putere. În mod normal, mie mi s-ar părea că e un fleac să se strângă un milion de oameni care știu că le depinde viața de asta. De ce nu se întâmplă asta înțeleg destul de greu. Dar cel mai greu înțeleg de ce, după represiunea din 10 august, aproape că au încetat manifestațiile. În mod normal, psihologic vorbind, acela era momentul în care ar fi trebuit să apărem de trei ori câți am fost înainte. De ce au fost luate în serios ameninţările, interdicțiile? De ce s-a dat un fel de semnal al renunţării, al faptului că putem fi speriați, pentru că despre asta e vorba, nu?” afirmă Blandiana.

Pe undeva, scriitoarea își menține, totuși optimismul: tot mai mulți tineri intră în politică, iar membrii USR arată mai bine decît ceilalți politicieni.
”Cred că ar fi grozav dacă ar intra cât mai mulți tineri în politică și, din ce cunosc eu, acest lucru chiar se întâmplă. Dovadă că, chiar şi fizic, membrii USR sunt deosebiți de ai celorlalte partide” conchide Blandiana.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img