spot_img
28 C
București
duminică, iunie 23, 2024
AcasăAnalizeAmericanii vor să ii bage pe indieni în război tehnologic cu China

Americanii vor să ii bage pe indieni în război tehnologic cu China

-

La Washington au avut loc discuții între consilierul pentru securitate națională al SUA, Jake Sullivan, și Ajit Doval, consilierul pentru securitate națională al primului ministru al Indiei. Ei au convenit să extindă cooperarea cu privire la arme moderne, supercomputere, semiconductori și alte sfere de înaltă tehnologie. Scopul administrației Biden la sfârșitul zilei este de a muta „fabrica mondială” din China în India. Casa Albă este îngrijorată de faptul că SUA și întreaga lume sunt excesiv de dependente de echipamentele de telecomunicații ale Chinei.

Alexey Portansky, profesor la Școala Superioară de Economie, a menționat: „Americanii vor reuși să încurce India într-un duel tehnologic cu China doar parțial. Unul dintre obstacole ar putea fi faptul că India nu va dori să exacerbeze relațiile cu China și va continua cu prudență. Pe de altă parte, indienii înțeleg că SUA îi pot ajuta în stabilirea producției de microcipuri și alte elemente de înaltă tehnologie. Aici, Washingtonul ar putea trage în Taiwan, un lider în domeniul hi-tech.”

- Advertisement -

Expertul a remarcat că al doilea obstacol în calea SUA pe această cale este că China livrează deja echipamente 5G pe jumătate din planetă și este puțin probabil ca americanii să renunțe, la fel ca în producția de echipamente AI. El a subliniat că China își menține conducerea în aceste două sfere.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img