spot_img
3.3 C
București
sâmbătă, decembrie 3, 2022
AcasăAnalizeAmericanii verifică în Ucraina armamentele de miliarde de dolari care au fost...

Americanii verifică în Ucraina armamentele de miliarde de dolari care au fost livrate după zvonurile că au fost înstrăinate

-

Statele Unite au reluat inspecţiile pe teren în Ucraina pentru a ajuta la ţinerea evidenţei armamentelor de miliarde de dolari ce sunt furnizate Kievului, a declarat luni un oficial american de rang înalt de la Pentagon, transmite Reuters conform Agerpres.

- Reclama -

Transferul unor mari cantităţi de arme spre cel mai mare conflict din Europa de după al Doilea Război Mondial vine cu riscul ca o parte a acestui armament să ajungă în mâini nepotrivite.

Oficiali americani au afirmat însă că livrarea de arme, în valoare de circa 18 miliarde de dolari de când Rusia a invadat Ucraina în februarie, este un risc ce merită asumat.

Potrivit oficialului citat de Reuters sub rezerva anonimatului, guvernul ucrainean s-a angajat să ţină evidenţa şi să răspundă pentru aceste arme şi nu există dovezi credibile de deturnare a lor.

Dar, a precizat oficialul, SUA au reluat recent inspecţiile la faţa locului pentru a verifica stocurile de arme în Ucraina ‘oricând şi oriunde condiţiile de securitate o permit’.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img