spot_img
22 C
București
miercuri, iulie 24, 2024
AcasăActualitateAmericanii se spală pe mâini de MIG-urile poloneze pentru Ucraina

Americanii se spală pe mâini de MIG-urile poloneze pentru Ucraina

-

Statele Unite s-au declarat „surprinse” marţi de oferta Poloniei de a le trimite toate avioanele sale Mig-29 pe care Ucraina ar dori să le preia, transmite AFP conform Agerpres.

- Reclama -

Statele Unite, deşi continuă discuţiile cu Polonia, consideră că nu este viabilă propunerea Varşoviei de a trimite avioanele sale Mig-29 armatei americane pentru ca acestea să fie predate Ucrainei, a declarat marţi purtătorul de cuvânt al Pentagonului, informează miercuri AFP.

- Advertisement -

„Nu credem că propunerea Poloniei este viabilă”, a spus John Kirby într-un comunicat.

„Din câte ştiu, nu ne-au consultat în prealabil”, a declarat numărul trei al diplomaţiei americane, Victoria Nuland, în timpul unei audieri parlamentare.”Cred că este un anunţ surpriză din partea polonezilor”, a adăugat ea.

- Advertisement -

Ea a precizat că a luat parte, chiar înaintea acestei audieri, la o întâlnire în cadrul căreia ar fi putut să audă despre o astfel de decizie, dacă aceasta ar fi fost coordonată cu Varşovia.

„Dar după cum ştiţi, ne consultăm cu ei de câteva zile în legătură cu această solicitare a ucrainenilor de a-şi primi avioanele”, a amintit ea.

Duminică, secretarul de stat american Antony Blinken a declarat, în timpul unei vizite în Republica Moldova, că Statele Unite „lucrează activ” la un acord cu Polonia pentru a trimite avioane de luptă în Ucraina cu care să lupte împotriva invaziei ruse. Una dintre întrebările restante era în special posibilitatea ca Washingtonul să înlocuiască aceste Mig-29 cu avioane de luptă americane în flota poloneză.

Avioanele Mig-29, de concepţie sovietică, ar putea fi operate de piloţii ucraineni.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img