Pentagonul a cerut Rusiei să evite zonele din nordul Siriei unde forțele sale speciale instruiesc combatanți locali ce luptă împotriva organizației jihadiste Statul Islamic (SI), au declarat joi responsabili militari americani.

Această cerere surprinde deoarece Departamentul Apărării SUA a afirmat în mod repetat că nu cooperează cu Moscova în timp ce, cele două țări efectuează fiecare o campanie de lovituri aeriene în Siria, notează AFP.

Statele Unite au cerut Moscovei să evite să ia drept ținte “zone întinse” din nordul Siriei “pentru a garanta un nivel de siguranță forțelor noastre la sol”, a declarat general-locotenentul Charles Brown, șeful forțelor aeriene americane în Orientul Mijlociu.

La rândul ei, Rusia a cerut coaliției conduse de Statele Unite să evite să se apropie de mici aerodromuri folosite de aviația ei militară, a subliniat Brown. “Ei nu vor ca noi să survolăm aproape (aceste instalații)… În general, noi nu zburăm în aceste zone, deci nu prezintă o problemă”, a adăugat el.

Rusia a onorat cererea Statelor Unite, a asigurat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, Peter Cook, precizând că Washingtonul a transmis Moscovei doar informații despre localizarea generală a forțelor sale speciale și nu sectoare specifice.

Pentagonul a anunțat anul trecut trimiterea a 50 de membri ai forțelor sale speciale pentru a antrena combatanți ostili SI care controlează teritorii din Siria și Irak. Cu toate acestea, Statele Unite nu fac nicio referire la localizarea precisă a acestor soldați.

SCRIE-NE

Nu suntem acum aici. Dar ne poți scrie.

Se trimit datele

©2019 @ optimizare SEO realizata de www.VasPavITConsulting.ro

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?