spot_img
5.4 C
București
miercuri, decembrie 7, 2022
AcasăAnalizeAmericanii nu sunt prea încântați de cererea lui Zelenski de a intra...

Americanii nu sunt prea încântați de cererea lui Zelenski de a intra în NATO

-

Cererea Ucrainei de aderare la NATO a fost o surpriză pentru administrația președintelui Joe Biden, a informat Politico, citând doi oficiali americani nenumiți. Președintele Camerei SUA, Nancy Pelosi, când a vorbit cu Politico, a refuzat să aprobe în mod explicit oferta, dar a spus că sprijină o „garanție de securitate” pentru Kiev. „Suntem foarte dedicați democrației în Ucraina”, a spus Pelosi.
„Să câștigăm acest război. Dar aș fi pentru ei să aibă o garanție de securitate”, a adăugat ea.

- Reclama -

Ucraina a solicitat aderarea rapidă la NATO la 30 de ore după ce dictatorul rus Vladimir Putin a declarat că Rusia a anexat oficial regiunile Ucrainene Zaporizhzhia, Doneţk, Lugansk şi Herson.

Comentând cererea Ucrainei la NATO, consilierul american pentru securitate națională, Jake Sullivan, a spus că America susține o „politică a ușilor deschise” privind aderarea la alianța militară, dar a adăugat că aderarea Ucrainei la NATO „ar trebui să fie preluată într-un alt moment”.

La trei ore după anunțul lui Putin, pe 30 septembrie, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat că Alianța va continua să sprijine Ucraina atât timp cât va fi nevoie. Dar Stoltenberg a subliniat că „NATO nu face parte din conflict”.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img