Raytheon Technologies va plăti peste jumătate de milion de dolari pentru a soluționa o anchetă privind furnizarea de echipamente către guvernul SUA cu încălcarea Legii privind revendicările false, gigantul american din industria militară fiind acuzat că a vândut echipamente produse în România ca fiind fabricate în SUA, transmite Profit.ro.
Cele două companii sunt acuzate că, în perioada 2006-2015, au vândut diverse echipamente guvernului SUA în temeiul unor contracte ce conțin clauze privind preferința bunurilor produse pe piața internă (Legea privind obligația de a cumpăra produse americane – BAA), echipamentele fiind însă fabricate în România.
Raytheon este, alături de rivalul compatriot Lockheed-Martin, contractor principal al pachetului de echipamente și servicii aferente sistemelor de apărare Patriot ce vor fi livrate României, în baza contractului de achiziție de 3,9 miliarde dolari plus TVA încheiat cu Guvernul Statelor Unite în 2017.
Viitorul secretar de stat al Apărării în administrația Biden vine din Raytheon. Generalul în retragere nominalizat de președintele ales Joe Biden ca secretar al Apărării, Lloyd Austin, ar putea primi până la 1,7 milioane de dolari la plecarea sa din compania Raytheon Technologies, potrivit unui document pentru etică publicat duminică, transmite Reuters. Austin a obținut un loc în consiliul de adminsitrație al producătorului de arme Raytheon Technologies după ce s-a retras din armată, în 2016.