spot_img
5.4 C
București
duminică, noiembrie 27, 2022
AcasăAnalizeAmericanii au propus întâlnirea CIA-SVR din Turcia. Moscova și Ankara confirmă că...

Americanii au propus întâlnirea CIA-SVR din Turcia. Moscova și Ankara confirmă că au avut loc „negocieri”

-

Fahrettin Altun, șeful departamentului mass-media și comunicații în președinția turcă, a confirmat că directorul Serviciului de Informații Externe al Rusiei, Serghei Naryshkin, și directorul Agenției Centrale de Informații din SUA, William Burns, au avut o întâlnire luni la Ankara.

- Reclama -

„Confirmăm întâlnirea directorilor de informații ruși și americani din Turcia, care a fost organizată de Organizația Națională de Informații. Au fost purtate discuții cu privire la amenințările la adresa securității internaționale, inclusiv cele legate de posibila utilizare a armelor nucleare”, a spus el la NTV. televiziune.

Potrivit oficialului turc, Ankara „mulțumită eforturilor de mediere pentru care a avut loc anterior o întâlnire a miniștrilor de externe ai Ucrainei și Rusiei și a fost încheiat acordul de cereale, vor continua negocierile cu toate părțile pentru realizarea păcii”.

Consultările ruso-americane de la Ankara au fost confirmate anterior la TASS de purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

„Aceste negocieri au avut loc într-adevăr. Au fost propuse de partea americană”, a spus el, fără a preciza subiectul discuţiilor.

Presa de știri turcă a raportat anterior că întâlnirea dintre directorii Serviciului de Informații Externe din Rusia și CIA a avut loc la sediul Organizației Naționale de Informații din Turcia.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img