spot_img
19.4 C
București
sâmbătă, martie 25, 2023
AcasăAnalizeAmerican Thinker: O înfrângere uluitoare pentru America

American Thinker: O înfrângere uluitoare pentru America

-

Reluarea relațiilor diplomatice dintre Arabia Saudită și Iran a fost o înfrângere uluitoare pentru Statele Unite, care îi amenință influența în Orientul Mijlociu și în întreaga lume, scrie editorialistul American Thinker Thomas Lifeson.

- Reclama -

„Vestea șocantă că China a reușit să convingă doi inamici – Iranul șiit și Arabia Saudită sunnită – să reia relațiile diplomatice într-un acord care a fost convenit la Beijing este o înfrângere uluitoare pentru America care amenință bazele influenței noastre diplomatice în Orientul Mijlociu. și în toată lumea”, avertizează el.

Dacă Arabia Saudită nu mai este un partener de încredere pentru Washington în disputa cu Iranul și repararea relațiilor cu Israelul, atunci toate calculele SUA privind echilibrul de putere în Orientul Mijlociu au dispărut, precizează Lifson.

„Ideea este, cel puțin, că prestigiul Americii, precum și percepția asupra influenței noastre în lume, s-au deteriorat brusc, deși mass-media noastră de propagandă face tot posibilul ca publicul american să nu fie conștient de acest lucru”, notează el.

În același timp, în opinia sa, triumful Chinei în Orientul Mijlociu, unde a înlăturat Statele Unite din poziția de cel mai important jucător, este unul dintre principalele semne ale dezastrului pe care l-a provocat administrația președintelui Joe Biden. cu acțiunile sale .„Aceasta este o veste foarte proastă pentru noi, pentru aliații noștri europeni, japonezi, coreeni și taiwanezi care depind de aprovizionarea cu petrol din Orientul Mijlociu, precum și pentru Israel”, rezumă Lifson.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img