spot_img
20.1 C
București
vineri, mai 27, 2022
AcasăAnalizeAmerica izolată în Consiliul de Securitate al ONU în scandalul Înălțimilor Golan

America izolată în Consiliul de Securitate al ONU în scandalul Înălțimilor Golan

-

Statele Unite au apărat miercuri în Consiliul de Securitate decizia preşedintelui Donald Trump de a recunoaşte suveranitatea Israelului asupra Înălţimilor Golan, poziţie condamnată în unanimitate de cele 14 state partenere în cadrul reuniunii de urgenţă solicitate de Siria, informează AFP.

Siria a solicitat marţi o reuniune de urgenţă a Consiliului de Securitate consacrată Înălţimilor Golan într-o scrisoare ce descrie decizia SUA ca pe o „încălcare flagrantă” a rezoluţiilor Consiliului, în timp ce RPD Coreeană a dat publicităţii un comunicat de presă în care îşi exprimă susţinerea pentru ‘lupta guvernului şi a poporului sirian de a recupera Înălţimile Golan ocupate”.

„Dispreţ faţă de dreptul internaţional” şi „violare a rezoluţiilor ONU”, această „recunoaştere este nulă şi neavenită” a acuzat Vladimir Safronkov, diplomat al misiunii Rusiei pe lângă ONU. Diplomatul rus a avertizat că această deciziei riscă să sporească instabilitatea în Orientul Mijlociu.

State precum Belgia, Germania, Kuwait, China, Indonezia, Peru, Africa de Sud sau Republica Dominicană au denunţat această decizie unilaterală care se opune consensului internaţional respectat până în prezent.

- Advertisment -

Must Read

Spania vrea să acorde ”concediu menstrual” plătit de stat

0
Guvernul de stânga al Spaniei a prezentat marţi un proiect de lege care prevede acordarea unui ''concediu menstrual'' femeilor care suferă de menstruaţii dureroase, proiectul...