Ambulanță atacată cu pietre la Brăila

0
173

Ministrul Sănătăţii Victor Costache a spus, după protestul din Brăila unde o ambulanţă a fost lovită cu pietre, că este important să fie păstrat calmul deoarece cazul tinerei care a murit după ce a născut este tratat cu seriozitate şi nu este normal ca personalul medical să fie atacat.

„Transmit părerile de rău şi empatia faţă de suferinţa familiei, dar rog pe cei implicaţi să păstrăm calmul asupra tragediei până la aflarea adevărului. Astăzi ne-am întâlnit special şi cu preşedintele Colegiului Medicilor, Borcean (Gheorghe Borcean, n.r.), pentru a transmite un mesaj puternic că orice astfel de tragedie este analizată imediat”, a declarat ministrul Sănătăţii.

Victor Costache a mai precizat că, în prezent, nu este gata un raport al anchetei în acest caz, însă a subliniat că cercetarea medicală durează multe zile, mai ales când este vorba despre un deces.

„Rugăm pe toată lumea să avem apel la calm şi nu este normal ca puţinii profeşionişti pe care îi mai avem în ţară – atât medici, cât şi asistente mediale sau personal ambulanţei – să fie atacaţi. Sunt oameni care salvează vieţi, care au familii, sunt oameni care lucrează în condiţii de stres şi trebuie să ne gândim dacă noi, ca societate, trebuie să generăm efect de spirală care este greu de oprit”, a mai spus acesta.