spot_img
11.8 C
București
vineri, martie 1, 2024
AcasăAnalizeAmbasadorul ucrainean în Germania vrea să interzică navelor care transportă mărfuri ruseşti să...

Ambasadorul ucrainean în Germania vrea să interzică navelor care transportă mărfuri ruseşti să îşi descarce mărfurile în porturile germane 

-

Ambasadorul ucrainean în Germania, Andrii Melnik, a cerut luni Berlinului să nu mai permită navelor care transportă mărfuri ruseşti să îşi descarce mărfurile în porturile germane, transmite dpa conform Agerpres.

El a făcut apel la guvernul federal, la guvernele landurilor şi la toate porturile germane „să boicoteze toate navele ruseşti sau navele cu marfă rusească, în special petroliere”, a declarat Melnik pentru revista Der Spiegel.

- Advertisement -

Apelul său a venit după ce lucrătorii portuari olandezi din Amsterdam au respins sâmbătă o navă din Rusia încărcat cu motorină. Sunny Liger a aruncat ancora în largul coastei olandeze după ce muncitorii portuari au refuzat să descarce nava, potrivit radiodifuzorului NOS. Nava cargo s-a îndreptat spre Ţările de Jos după ce fusese deja refuzată de muncitorii portuari din Suedia.

Ambasadorul Melnik a spus că Advantage Point, o navă cargo ancorată în portul Rostock, nu ar trebui să fie descărcată. Nava vine din Primorsk, Rusia, şi transportă produse petroliere.

- Advertisement -

Rostock, oraş-port situat în nord-estul Germaniei, joacă un rol cheie în furnizarea de petrol şi produse petroliere pentru rafinăriile din Schwedt şi Leuna, în estul Germaniei.

Cu toate acestea, situaţia juridică din Germania nu permite în prezent refuzarea descărcării mărfurilor, potrivit unor surse apropiate de autorităţile portului Rostock.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img