spot_img
8 C
București
duminică, noiembrie 27, 2022
AcasăSpecialAmbasadorul Turciei la Bucureşti: Discutăm în spatele uşilor închise cu autorităţile române...

Ambasadorul Turciei la Bucureşti: Discutăm în spatele uşilor închise cu autorităţile române despre şcolile Gulen

-

„Avem tot felul de discuții oficiale, evident, în spatele ușilor închise și este decizia autorităților române, care sunt suverane în ceea ce privește luarea unei decizii. (…) Pur și simplu tragem niște semnale de alarmă. Nu doar în România, ci în lumea întreagă (…) Vom continua să prevenim guvernele. Unele guverne deja au luat măsuri”, a declarat marţi ambasadorul Turciei la București, Osman Koray Ertaș.

- Reclama -

Întrebat dacă își menține opinia că unii dintre profesorii din rețeaua de școli prezentă și în România au legături cu Fethullah Gulen, ambasadorul a spus: „Da”.

„Ca replică la unul dintre interviurile mele, un director de școală din Constanța, cred, a spus ‘Gulen pentru noi este ca Eminescu sau Caragiale'”, a adăugat Osman Koray Ertaș.

„Puteți merge să îi întrebați ce părere au despre Gulen. Niciunul nu are păreri negative despre el”, a afirmat ambasadorul.

Osman Koray Ertaș a adăugat că autoritățile turce îndeamnă la prudență nu doar în România, ci în lumea întreagă.

„Pot cere doar prudență din partea familiilor, dar și din partea autorităților de aici, cu care suntem în contact constant”, a subliniat ambasadorul.

Diplomatul turc a mai spus că, în acest sens, există discuții cu autoritățile române, dar „în spatele ușilor închise”.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img