Ambasadorul Rusiei a sfidat la Mărăsești arborând simbolul ocupației militare a Moscovei, unioniștii au fost INTERZIȘI

0
90

Ambasadorul Rusiei la București, Valeri Kuzmin, a fost prezent duminică la centenarul bătăliilor de la Mărăsești purtând  panglica Sfântului Gheorghe, binecunoscutul simbol rusesc al ocupaţiei militare şi a separatismului, scrie Info Prut.

Duminică sutelor de unionişti din România şi Republica Moldova le-a fost interzisă de către jandarmi arborarea de mesaje patriotice în interiorul Mausoleului de la Mărăşeşti.

Dubla măsură la nivel diplomatic a Federaţiei Ruse s-a manifestat public şi de această dată. În timp ce un diplomat cu atitudini anti-româneşti “zburdă” nestingherit în vreun fel de autorităţile române prin faţa unui simbol al identităţii româneşti, la Cotul Donului, unde a avut loc cel mai mare dezastru din istoria Armatei Române, autorităţile ruse au pus mereu piedici în construirea unui cimitir al ostaşilor români căzuţi în luptă, mai scrie sursa citată.

Peste 4.000 de persoane au fost prezente, duminică seara, la Ceremonia comemorativă a Centenarului bătăliei de la Mărășești, care s-a desfășurat în prezența președintelui Klaus Iohannis, a președinților Senatului și Camerei Deputaților, Călin Popescu Tăriceanu și Liviu Dragnea, a premierului Mihai Tudose și a mai multor miniștri ai Cabinetului.