spot_img
20 C
București
miercuri, aprilie 24, 2024
AcasăAnalizeAmbasadorul rus la Patriarh: Daniel vrea dezvoltarea relațiilor cu Moscova pentru promovarea...

Ambasadorul rus la Patriarh: Daniel vrea dezvoltarea relațiilor cu Moscova pentru promovarea valorilor creștine

-

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, Daniel, l-a primit miercuri, in vizita de prezentare, pe Valery Kuzmin, ambasadorul Federatiei Ruse in Romania, a informat un comunicat al Patriarhiei, citat de Agerpres.

Potrivit sursei citate, ambasadorul rus a facut o scurta prezentare a situatiei bisericesti din Rusia si a subliniat bunele relatii dintre Biserica Ortodoxa Rusa si Biserica Ortodoxa Romana.

- Advertisement -

„In acest sens, ambasadorul Federatiei Ruse la Bucuresti a apreciat autoritatea morala a Bisericii in promovarea valorilor religioase si in apararea familiei traditionale. In continuare, Excelenta Sa a mentionat necesitatea manifestarii solidaritatii cu acele comunitati crestine din diferite zone ale lumii care sunt in pericol si, in special, cu crestinii din Siria”, se arata in comunicatul Patriarhiei.

La randul sau, Patriarhul Daniel „a mentionat relatiile fratesti dintre Biserica Ortodoxa Romana si Biserica Ortodoxa Rusa, mai ales in lumea de astazi, aflata intr-un profund proces de secularizare, care afecteaza in primul rand generatiile tinere”.

- Advertisement -

De asemenea, potrivit comunicatului citat, Patriarhul Daniel a evidentiat importanta dezvoltarii relatiilor culturale si spirituale dintre Romania si Federatia Rusa, „cu scopul promovarii mai intense a valorilor crestine in lumea contemporana”.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img