spot_img
4.7 C
București
marți, decembrie 6, 2022
AcasăAnalizeAmbasadorul rus în Germania: Fiecare nou pachet de sancțiuni împotriva Rusiei este...

Ambasadorul rus în Germania: Fiecare nou pachet de sancțiuni împotriva Rusiei este un bumerang

-

Fiecare nou pachet de sancțiuni împotriva Rusiei adoptat de UE duce la creșterea prețurilor la energie, la inflație și la scăderea bunăstării oamenilor din țările alianței, a declarat ambasadorul Rusiei în Germania, Serghei Nechaev, într-un interviu pentru TASS.

- Reclama -

Potrivit diplomatului, „faptele arată că Uniunea Europeană continuă experimentele asupra populației propriilor țări membre”. „Fiecare nou pachet de sancțiuni împotriva Rusiei este un bumerang. Este evident pentru toată lumea că creșterea prețurilor la energie electrică, încălzire, gaze, rate de inflație cu două cifre, scăderea activității consumatorilor și nivelul de bunăstare a cetățenilor nu sunt rezultatul „Intrigilor” Kremlinului, dar ale politicii UE”, a adăugat el.

Oficiul Federal de Statistică a raportat anterior că inflația în Germania s-a accelerat în septembrie și a atins un record de 10% pe fondul crizei energetice din Europa, care s-a agravat la începutul lunii iulie, când au avut loc primele întreruperi ale furnizării de gaze din Rusia.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img