spot_img
10.6 C
București
luni, aprilie 22, 2024
AcasăAnalizeAmbasadorul României la Londra: Nu voi da nicio asistenţă nimănui căruia i...

Ambasadorul României la Londra: Nu voi da nicio asistenţă nimănui căruia i s-a anulat zborul din motive meteo

-

Dan Mihalache, ambasadorul României la Londra, a declarat, pentru MEDIAFAX, că nu are cunoştinţă de situaţia românilor de pe aeroportul din Luton, dar că rolul ambasadei este relaţionarea cetăţenilor cu autorităţile, nu cu „meteorologia”.

Contactat de agenţia MEDIAFAX, ambasadorul Dan Mihalache a declarat că este la Cardiff şi nu are cunoştinţă de situaţia românilor din aeroportul din Londra.

- Advertisement -

„Şi eu ce treabă am cu chestia asta, iertaţi-mă e o chestiune care se întâmplă, nu e în autoritatea statului să se ocupe de zborurile care sunt anulate. Acum cred că exagerăm puţin. Ce asistenţă consulară să dau eu ca ambasadă unor oameni a căror zboruri se anulează din raţiuni meteorologice. nu credeţi că am ajuns puţin cam departe? „, a declarat Dan Mihalache, pentru MEDIAFAX.

Întrebat dacă oamenii, care stau de şapte ore pe aeroport, fără să fie informaţi cu exactitate dacă vor pleca sau nu în cursul zilei, pot fi ajutaţi, Mihalache a răspuns:Ajutaţi în ce fel? Sunt într-o problemă? Au o problemă cu autorităţile? Asta e o problemă a ambasadei, nu anularea unor zboruri din motive meteorologice, ceea ce mi se poate întâmpla şi mie ca ambasador. Cred că oarecum am ajuns cam departe cu această discuţie cu asistenţă consulară, cu lucruri care se întâmplă şi care ţin de cum zboară avioanele în lume. Mă interesez asupra acestui subiect, dar vă spun că nu voi da nicio asistenţă nimănui căruia i s-a anulat zborul din motive meteorologice. Statul român este responsabil de relaţia cetăţenilor săi cu autorităţile, nu cu meteorologia”.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img