spot_img
22.8 C
București
miercuri, mai 29, 2024
AcasăhighlightAmbasadorul României în Moldova: Scutul de la Deveselu nu poate face față...

Ambasadorul României în Moldova: Scutul de la Deveselu nu poate face față Rusiei

-

„Din punct de vedere tehnic este imposibil ca acest sistem (n.red- Deveselu) să intercepteze rachete balistice din Federaţia Rusă”, a declarat într-un interviu pentru Radio Europa Liberă Daniel Ioniță, viitorul ambasador al României în Republica Moldova.

Și geografia, și legile fizicii, dacă le punem împreună, vor demonstra cât se poate de clar experților în sisteme balistice că este imposibil – imposibil, repet – ca o rachetă lansată de la Deveselu să intercepteze într-un mod eficient o rachetă balistică care este trasă de pe teritoriul situat în vecinătatea României. De ce? Pentru că toate aceste rachete balistice, potrivit acestor legi ale fizicii și datorită geografiei acestui spațiu, ca să fie eficientă distrugerea rachetei respective, trebuie să fie interceptată racheta pe durata intermediară de zbor a rachetelor, nu pe cursa ascendentă, nici pe cursa descendentă a lor, a susținut Ioniță.

- Advertisement -

CITEȘTE ȘI:Șeful companiei foștilor agenți CIA dezvăluie: Scutul de la Deveselu e doar simbolic, nu poate face față unui atac al Rusiei

Un astfel de sistem care în cazul sistemului facilității antirachetă a noastră de la Deveselu dispune de un număr mai degrabă limitat de rachete interceptoare, de ordinul zecilor, cum poate un astfel de sistem să fie eficient împotriva sutelor, dacă nu chiar a miilor, de rachete care se află în posesia Federaţiei Ruse?”, a mai spus viitorul ambasador al României la Chișinău.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img