spot_img
1.3 C
București
joi, martie 30, 2023
AcasăDezvaluiriAmbasadorul Olandei, trafic de influență pentru un evazionist

Ambasadorul Olandei, trafic de influență pentru un evazionist

-

Fostul șef al Fiscului, Gelu Diaconu, dezvăluie, într-o postare pe blogul propriu, faptul că un ambasador occidental – cel al Olandei, conform descrierii – i-a cerut personal să salveze pielea unui mare evazionist fiscal din țara sa, într-un scandal cu o miză de zeci de milioane de euro, scrie inpolitics.

- Reclama -

Victor Ponta a confirmat că este vorba de fostul ambasador al Olandei la București.

‘Ps – pt ca Diaconu e mai „timid” va spun eu cine era ambasadorul care mereu intervenea mereu si la Guvern si la Anaf pt tot felul de companii mai mult sau mai putin oneste – fostul ambasador al Olandei, cel care ne dadea lectii de „integritate si anticoruptie” saptamanal la Hotnews! Ca asa iubim noi ” lupii moralisti”!’’, a scris Victor Ponta pe pagina sa de Facebook.

Gelu Diaconu, demis luna trecută de Dacian Cioloş, spune pe blogul personal, citat de economica.net, că România e trădată de tehnocrați, care ar fi pus ANAF în slujba firmelor de consultanță fiscală și a marilor afaceri.

El acuză că actualele conduceri ale Ministerului Finanţelor şi ANAF servesc interesele private ale unei “frății transpartinice”, formată din firme de consultanţă, mari firme străine şi ambasadele ţărilor din care provin. Foloseşte ca exemplu intervenţia unui ambasador “care se opune intrării României în Schengen”, care ar fi venit la el în birou să intervină în favoarea unui “evazionist notoriu” din ţara lui.

”Un ambasador „periat” și lăudat de presa progresistă a venit la mine în birou, însoțit de un om de afaceri din țara pe care o reprezenta, un evazionist notoriu, presându-mă să dispun deblocarea rambursării TVA într-un caz de evaziune (cca 20 milioane euro), pe care îl aveam în instrumentare. La câteva minute după ce a ieșit din biroul meu am anunțat instituțiile abilitate. În zilele următoare, citeam iarăși prin presă o serie de elogii aduse aceluiași ambasador, cunoscut în spațiul public drept un adversar al intrării României în Schengen, exact de jurnaliștii care promovează valorile occidentale și care îl dădeau ca exemplu de bune practici și onestitate pe acest „amic” al concetățenilor evazioniști”, a scris Diaconu pe blog.

Or, după cum remarcă și economica.net, singurul ambasador din România care s-a opus făţiş intrării României în Schengen a fost cel al Olandei, Matthijs van Bonzel, a cărui misiune s-a încheiat acum cîteva luni, în septembrie.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img