spot_img
25 C
București
joi, august 11, 2022
AcasăExterneAmbasadorul nord-coreean în Malaezia, expulzat

Ambasadorul nord-coreean în Malaezia, expulzat

-

Autoritățile din Malaezia au decis sâmbătă expulzarea ambasadorului nord-coreean la Kuala Lumpur și l-au declarat „persona non grata”, cerându-i să părăsească teritoriul malaezian în termen de 48 de ore, informează Reuters.

- Reclama -

Decizia intervine după aproape trei săptămâni de la asasinarea lui Kim Jong Nam, fratele vitreg al liderului nord-coreean Kim Jong Un, în aeroportul din Kuala Lumpur.

Surse oficiale americane și sud-coreene au afirmat că fratele vitreg al lui Kim Jong Un ar fi fost asasinat de agenți ai regimului de la Phenian.

Ambasadorul nord-coreean la Kuala Lumpur, Kang Chol, a declarat luna trecută că țara sa ‘nu poate avea încredere’ în modul în care autoritățile din Malaezia gestionează investigarea acestui caz. El a acuzat totodată Malaezia de ‘înțelegere secretă cu forțe externe’, făcând aluzie la Coreea de Sud.

Malaezia i-a cerut ambasadorului nord-coreean să-și ceară scuze pentru acuzațiile făcute, însă nu a primit niciun răspuns, potrivit ministrului malaezian de externe, Anifah Haji Aman. „Malaezia va reacționa ferm împotriva oricărei insulte sau oricărei încercări de a-i fi stricată reputația”, a declarat sâmbătă Anifah.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Românii fac 15.000 de euro urcarea pe Mont Blanc

0
Depozit de 15.000 euro pentru salvare și înmormântare ca să urci pe Mont Blanc. Banii sunt pentru a acoperi costurile în cazul în care trebuie...