Ambasadorul Marii Britanii: Așteptăm o cerere formală privind felul în care putem ajuta în cazul Colectiv

0
257

Ambasadorul Marii Britanii la București, Paul Brummell, a declarat vineri că se așteaptă o cerere formală din partea României privind modul în care pot fi ajutate persoanele care au suferit arsuri în urma incediului din Clubul Colectiv, transmite Agerpres.

El a precizat într-o conferință de presă că, drept răspuns la tragedia din România, serviciile naționale de sănătate din Marea Britanie au verificat disponibilitatea paturilor, având în vedere că există un sistem ce monitorizează disponibilitatea paturilor pentru cazurile de arsuri, existând o uriașă dorință în rândul doctorilor din Marea Britanie să acorde sprijin României și că se așteaptă o solicitare formală din partea țării noastre.

„Doresc să transmit condoleanțe tuturor celor afectați de tragedia de la Club Colectiv, este un moment foarte dificil pentru fiecare român. Marea Britanie este alături de România în acest moment foarte dificil. (…) Am avut astăzi o întâlnire cu ministrul (Sănătății, Nicolae Bănicioiu — n.r.) și suntem în strânsă legătură cu autoritățile din România pentru a vedea cum să venim în ajutor”, a precizat Brummell.

El a apreciat faptul că un specialist britanic cu foarte multă experiență în chirurgie și tratamentul arsurilor, dr. Sarah Pape, se află la București în aceste zile.