Ambasadorul Chinei la București vrea negocieri mai accelerate pentru Nuclearelectrica, dar vizează și Portul Constanța

0

Ambasadorul Chinei la București, Xu Feihong, speră într-o consolidare a coordonării politice și a strategiilor dintre China și România, în contextul în care „niște proiecte, niște negocieri au nevoie de un ritm mai accelerat”.

Diplomatul vorbește despre negocierile Nuclearelectrica, despre perspectivele ca Portul Constanța să devină un hub pe noul „Drum al mătăsii” și despre o nouă viziune a comunității internaționale. „În epoca globalizării, interesele tuturor țărilor sunt interconectate și se influențează reciproc. De aceea, comunitatea internațională trebuie să se debaraseze de toate concepțiile privind Războiul Rece și să formeze noi concepții pentru cooperarea comună amplă și durabilă de securitate și să mențină împreună o structură de securitate pentru dreptate, justiție”, a afirmat Xu Feihong.

INTERVIUL CU AMBASADORUL CHINEIhttps://www.agerpres.ro/politica/2017/09/27/interviu-ambasadorul-chinei-speram-sa-consolidam-coordonarea-politica-si-de-strategie-dintre-china-si-romania-12-00-33