spot_img
8 C
București
duminică, noiembrie 27, 2022
AcasăAnalizeAmbasadele Franţei de la Londra şi Doha infiltrate de jihadişti

Ambasadele Franţei de la Londra şi Doha infiltrate de jihadişti

-

Mai multe persoane care lucrau în reprezentanțe diplomatice ale Franței la Londra și Doha aveau legături cu mișcări jihadiste, conform publicației de satiră Le Canard enchaîné, citată miercuri de Le Point în ediția online.

- Reclama -

Serviciile de informații au reperat printre angajații locali ai ambasadelor Franței în Marea Britanie și Qatar mai multe persoane având legături cu mișcări jihadiste. Acești angajați locali au fost excluși din reprezentanțele respective.

La Doha, era vorba de agenți de securitate ai ambasadei care afișau o apropiere îngrijorătoare de mișcări pro-SI (Statul Islamic).

La Londra, și mai grav, era vorba de un intendent al acestui post diplomatic, recrutat pentru lucrări de mentenanță și cu acces la birouri sensibile, care avea o ”simpatie deplasată” față de mai multe personalități calificate de serviciile secrete ca ”teroriști”.

Un funcționar al Ministerului de Externe francez a recunoscut, sub protecția anonimatului, că „există o adevărată problemă cu agenții locali” și că „poți da peste tot felul de tipi”.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img