spot_img
30 C
București
duminică, iunie 16, 2024
AcasăActualitateAmbasada Ucrainei la București se răstește la români: Manipulați

Ambasada Ucrainei la București se răstește la români: Manipulați

-

„Cu părere de rău, chiar și în condițiile războiului pe scară largă al federației ruse împotriva Ucrainei, precum și a sprijinului puternic al Ucrainei din partea autorităților și a poporului român, se difuzează mituri cu privire la statul care apără cu prețul vieții cetățenilor săi independența, libertatea și democrația întregii Europe”, notează Ambasada Ucrainei la București într-o postare vineri seară pe pagina Facebook, care neagă acuzațiile oficiale din România privind legea minorităților.

Ambasada Ucrainei la București spune că în ultima perioadă, pe fondul adoptării noii legi a minorităților naționale din Ucraina, în mass-media și discursul public din România au apărut „informații și comentarii de natură distorsionată și manipulatoare care denaturează realitatea”.

„Ucraina acordă o atenție deosebită și neschimbată respectării drepturilor minorităților naționale. Legea „Privind minoritățile (comunitățile) naționale din Ucraina” adoptată în Ucraina este un pas progresiv și semnificativ”, spune reprezentanța diplomatică.

Astfel, arată Ambasada Ucrainei, „legea îmbunătățește reglementarea exercitării drepturilor și libertăților persoanelor aparținând minorităților (comunităților) naționale, precum și asigurarea standardelor europene de protecție a drepturilor comunităților naționale, în special, prin crearea unor mecanisme adecvate pentru implementarea acestora”.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img