spot_img
5.3 C
București
miercuri, decembrie 7, 2022
AcasăAnalizeAmbasada Rusiei la Chișinău acuză România: Urmaşi a zeci de mii de...

Ambasada Rusiei la Chișinău acuză România: Urmaşi a zeci de mii de oameni ucişi şi chinuiţi de agresorii lui Antonescu şi călăii lui Alexianu – moldoveni, ruşi, evrei, găgăuzi şi bulgari nu vor uita crimele acestor nemernici fascişti, care îşi justificau crimele prin „lupta pentru reîntregire”

-

Ambasada Federaţiei Ruse la Chişinău a acuzat Armata Română, prin intermediul unui comunicat de presă, că ar fi ucis zeci de mii de oameni în Basarabia. Diplomaţii ruşi l-au numit pe mareşalul Ion Antonescu „criminal de război” şi s-au arătat nedumeriţi că diplomaţia română l-ar ridica în slăvi pe acesta.

- Reclama -

”Am fost nedumeriţi de afirmaţiile Ambasadei României în Republica Moldova despre „eroii căzuţi la datorie pe 14 iulie 1941 pentru eliberarea Basarabiei de ocupaţia sovietică”. Îndemnurile reprezentanţilor oficiali ai Bucureştiului de a păstra „memorie veşnică eroilor” sună cinic. Vrem să amintim că cei care l-au slujit pe criminalul nazist Antonescu, activitatea căruia a fost condamnată de tribunalele de la Nurnberg şi Bucureşti şi memoria căruia diplomaţii români ne cheamă să o păstrăm veşnic, într-adevăr au lăsat după ei o moştenire de neuitat. Urmaşi a zeci de mii de oameni ucişi şi chinuiţi de agresorii lui Antonescu şi călăii lui Alexianu – moldoveni, ruşi, evrei, găgăuzi şi bulgari nu vor uita crimele acestor nemernici fascişti, care îşi justificau crimele prin „lupta pentru reîntregire”. Putem oare considera „luptă pentru reîntregire” execuţiile în masă ale ruşilor şi evreilor din Transnistria de către administraţia română de ocupaţie? Sau poate „lupta pentru reîntregire” a fost participarea soldaţilor români de partea lui Hitler în lupta de la Staliningrad?”, se spune într-un comunicat de presă al Ambasadei ruse.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img