spot_img
20 C
București
miercuri, aprilie 24, 2024
AcasăActualitateALTĂ ȚICNEALĂ URMEAZĂ ÎN EUROPA: Sume imense pentru apărare și mediu

ALTĂ ȚICNEALĂ URMEAZĂ ÎN EUROPA: Sume imense pentru apărare și mediu

-

Din cauza schimbărilor în ordinea mondială, UE trebuie să fie pregătită pentru investiții mari în Europa într-un timp scurt, a declarat fostul premier italian și fostul președinte al Băncii Centrale Europene Mario Draghi, scrie Bloomberg.

„Au avut loc multe schimbări profunde în ordinea economică globală în ultimii câțiva ani. Aceste schimbări au multe consecințe, dintre care una este evidentă: va trebui să investim sume uriașe într-un timp relativ scurt în Europa”, a spus el.

- Advertisement -

Draghi este responsabil cu pregătirea unui raport despre cum să facem UE mai competitivă. La o întâlnire specială cu miniștrii de finanțe ai țărilor membre, el a menționat că cheltuielile pentru apărare sunt acum pe primul loc și ar trebui luate măsuri decisive pentru a acoperi cheltuielile în acest domeniu, precum și pentru tranziția de mediu și digitală, surse familiare cu conținutul de discuție a spus Bloomberg
Printre propunerile pentru atingerea acestor obiective, Draghi a menționat posibilitatea creării unui fond special sau a unui parteneriat public-privat cu participarea Băncii Europene de Investiții. Alți membri ai grupului au sugerat să se recurgă la împrumuturi comune ale UE în același mod ca în timpul pandemiei de coronavirus. După cum au spus comisarul economic al UE și un alt fost prim-ministru italian Paolo Gentiloni, Bruxelles-ul poate recurge într-adevăr la o astfel de practică, deoarece s-a dovedit a fi un „mod sănătos” de a face față crizelor.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img