ALT CAZ SOCANT IN VASLUI: Protectia Copilului a ascuns cazul unei fetite de 12 ani fortata sa faca sex oral

0
965

Un nou caz grav de abuz sexual a fost înregistrat în judeţul Vaslui. O fetiţă de 12 ani din judeţul Vaslui, aflată în plasament maternal, a fost abuzată sexual de soţul „mamei de împrumut“. Cazul n-a fost descoperit şi făcut public de către reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vaslui, ci de un psiholog din sistemul privat, scrie invaslui.ro.

Victimă a violenţelor şi abuzului psihic, fetiţa a fost scoasă din familia naturală în 2013 şi dată, atunci, în grija unui asistent maternal profesionist, o femeie de 54 ani dintr-o localitate din apropierea municipiului Vaslui. Încă de la mijlocul lunii iunie 2015, femeia a sesizat că fetiţa avea un comportament ciudat: apatie, depresie şi refuz de a mai comunica. Asistentul maternal a devenit suspicios în momentul în care a observat o schimbare şi în comportamentul soţului, bărbat care se arăta extrem de posesiv faţă de fetiţă. În urmă cu o săptămână, femeia şi-a surprins soţul, un bărbat de 57 ani, cu pantalonii descheiaţi în timp ce se afla singur cu fetiţa în cameră.

Bănuind că fetiţa a fost abuzată sexual, asistentul maternal a mers la un psiholog din oraş pentru a o consilia. Acolo, copilul a povestit cum era ameninţată de mai multe vreme de către soţul asistentei maternale, supusă la perversiuni sexuale şi obligată sa-i facă sex oral. În aceeaşi zi, joi, 23 iulie, având rezultatul evaluării psihologice, unde copila relata cum a fost supusă abuzului sexual, asistentul maternal s-a deplasat la sediul DGASPC Vaslui pentru a prezenta situaţia, mai scrie Invaslui.ro.

Primii care au depus plângere la Poliţie, respectiv la Parchetul de pe lângă Judecătoria Vaslui, au fost psihologul din sistemul privat şi asistentul maternal, aceştia sesizând autorităţile judiciare încă de vineri, 24 iulie.

Reprezentanţii DGASPC au anunţat oficial poliţia abia marţi, 28 iulie.

Deocamdata, barbatul nu a fost retinut.