spot_img
3.8 C
București
vineri, decembrie 2, 2022
AcasăAnalizeAlt activist de mediu, gest șocant

Alt activist de mediu, gest șocant

-

Un demonstrant al grupului de acțiune climatică Extinction Rebellion, Jelle de Graaf, s-a lipit marți seară de masa din studioul emisiunii Jinek de la RTL. El fusese invitat pentru a discuta despre protestele recente ale activiștilor pentru schimbările climatice care implică aruncarea cu produse alimentare pe artă. În timpul conversației, De Graaf a sărit brusc pe masă și s-a lipit de ea, scrie Ziarul Românesc din Germania.

- Reclama -

„Sunt blocat aici într-un program live și voi vorbi despre climă și criza ecologică”, a spus activistul pentru climă după ce și-a luat locul pe masă. „Aveți datoria să relatați sincer despre criza climatică și ecologică. O datorie pe care nu o îndepliniți. Viețile tuturor sunt în joc”, a spus De Graaf.

După pauza pentru reclame, activistul nu mai era pe masă. „Se descurcă bine. Este în culise, iar acum este lipit de dressingul meu”, a spus prezentatorul.

De Graaf și directoarea muzeului Van Gogh, Emilie Gordenker, au fost invitați să vorbească despre recentele proteste împotriva climei care implică turnarea de mâncare peste artă pentru a atrage atenția asupra crizei climatice. Luni, activiștii de la Just Stop Oil au mers la Madame Tussauds din Londra și au uns figura de ceară a Regelui Charles cu tort. Anterior, au turnat o cutie de supă de roșii pe un tablou de Vincent van Gogh și au uns cu piure de cartofi o operă a lui Monet. De asemenea, activiștii s-au lipit de opere de artă de mai multe ori.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img