spot_img
-1.5 C
București
marți, februarie 7, 2023
AcasăDezvaluiriAlina Mungiu Pippidi arată spre servicii: Protestele anti grațiere NU sunt spontane

Alina Mungiu Pippidi arată spre servicii: Protestele anti grațiere NU sunt spontane

-

Preşedintele ONG-ului Societatea Acedemică din România (SAR), Alina Mungiu Pippidi, a declarat că are dubii în privinţa organizatorilor protestelor de miercuri seară faţă de proiectul de graţiere şi modificare a codului penal susţinut de Guvern, punând sub semnul întrebării spontaneitatea acestora.

- Reclama -

„Societatea civilă reală nu are capacitatea de mobilizare pe reţelele sociale de o asemenea amploarea şi cu o reacţie atât de rapidă”, a declarat Pippidi, în cadrul unei emisiuni transmise de B1 TV.   „Sunt ONG-uri care iau bani mulţi şi sunt ataşaţi pe lângă un Doi şi-un sfert (n.r. – Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă), de exemplu” a adăugat preşedintele SAR, aducând în discuţie „spontaneitatea” protestelor cu organizator necunoscut.

Pippidi a mai precizat că a întâmpinat greutăţi mari în a organiza protestele împotriva exploatării zăcămintelor de la Roşia Montană, din 2013, la care s-au dat un număr „copleşitor de amenzi”.

„Să vedem câte amenzi se vor da în această seară”, a comentat preşedintele SAR.

Câteva mii de persoane au ieşit miercuri seară să protesteze în Bucureşti, Cluj, Timişoara şi Iaşi faţă de anunţul Guvernului că pregăteşte o lege a graţierii şi o modificare a unor prevederi din Codul Penal, incluzând definirea abuzului în serviciu; ultima modificare l-ar favoriza pe preşedinte PSD Liviu Dragnea, acuzat de instigare la abuz în serviciu în legătură cu angajarea a două membre de partid la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman.

 

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img